האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "עזרה:יצירת ערך חדש"

מתוך ויקירפואה

שורה 8: שורה 8:
  
 
'''מאמר חדש ניתן ליצור באחת משתי דרכים:'''
 
'''מאמר חדש ניתן ליצור באחת משתי דרכים:'''
* באמצעות לחיצה על קישור אדום שמצאנו במאמר אחר - קישור המוביל למאמר שאינו קיים (קישור אדום לדוגמה: [[שפעת עונתית]]). כאשר נלחץ על הקישור נעבור לעמוד שבו יהיה כתוב: "הגעתם לדף שעדיין איננו קיים. כדי ליצור דף חדש, כתבו את התוכן שלכם בתיבת הטקסט למטה." נוכל להוסיף את המאמר בריבוע הריק הגדול שמתחת לכיתוב זה, וכאשר נלחץ על "שמור דף" הדף יעלה מיידית למרחב הערכים.
+
* באמצעות לחיצה על קישור אדום שמצאנו במאמר אחר - קישור המוביל למאמר שאינו קיים (קישור אדום לדוגמה: [[חירצפת סתווית]]). כאשר נלחץ על הקישור נעבור לעמוד שבו יהיה כתוב: "הגעתם לדף שעדיין איננו קיים. כדי ליצור דף חדש, כתבו את התוכן שלכם בתיבת הטקסט למטה." נוכל להוסיף את המאמר בריבוע הריק הגדול שמתחת לכיתוב זה, וכאשר נלחץ על "שמור דף" הדף יעלה מיידית למרחב הערכים.
 
* במצב שבו אנו מעוניינים ליצור מאמר חדש שלא באמצעות קישור אדום, נוכל לבצע חיפוש של שם המאמר בתיבת החיפוש שמימין, ללחוץ על "עבור", ולאחר מכן המערכת תוביל אותנו אל הדף הראשוני של המאמר (ראו הדרכה מצולמת בתבנית משמאל).
 
* במצב שבו אנו מעוניינים ליצור מאמר חדש שלא באמצעות קישור אדום, נוכל לבצע חיפוש של שם המאמר בתיבת החיפוש שמימין, ללחוץ על "עבור", ולאחר מכן המערכת תוביל אותנו אל הדף הראשוני של המאמר (ראו הדרכה מצולמת בתבנית משמאל).
  
* '''הערה חשובה:''' יש לשים לב כי קיימת מדיניות בנוגע למבנה הערכים, ואין לסטות ממנה אלא במקרים חריגים, ובהתייעצות עם המערכת. אודות המדיניות ראו: [[ויקירפואה: מבנה ערכי מחלות|מבנה ערכי מחלות]], ו[[ויקירפואה: מבנה ערכי תרופות|מבנה ערכי תרופות]].
+
* '''הערה חשובה:''' יש לשים לב כי קיימת מדיניות בנוגע למבנה הערכים, ואין לסטות ממנה אלא במקרים חריגים, ובהתייעצות עם המערכת. אודות המדיניות ראו: [[ויקירפואה: מבנה ערכי מחלות|מבנה ערכי מחלות]], [[ויקירפואה: מבנה ערכי תרופות|מבנה ערכי תרופות]] ו[[ויקירפואה: מבנה ערכי בדיקות מעבדה|מבנה ערכי בדיקות מעבדה]].
  
 
|<!-- left side -->
 
|<!-- left side -->

גרסה מ־17:14, 16 בספטמבר 2010

  • לאחר שקיבלנו הרשאה, נוכל לבצע שינויי עריכה והוספות בדפים קיימים, אך גם ליצור מאמר חדש לגמרי. כיצד ניתן להעלות מאמר חדש לאתר? התהליך פשוט ובסיסי ביותר, וחוץ מכתיבת תוכן המאמר, נדרש זמן מועט ביותר על מנת לבצע את ההעלאה הראשונית.
  • לפני העלאת מאמר חדש רצוי לבדוק שאין ערך מקביל באמצעות שיטוט באתר: דרך הקטגוריות השונות, דרך ערכים ראשיים באותו תחום ובתיבת החיפוש, פעולה מקדימה נוספת היא קריאת ההוראות למבנה שמות הערכים, כדי שנוכל לדעת כיצד לקרוא למאמר שאנו יוצרים.

מאמר חדש ניתן ליצור באחת משתי דרכים:

  • באמצעות לחיצה על קישור אדום שמצאנו במאמר אחר - קישור המוביל למאמר שאינו קיים (קישור אדום לדוגמה: חירצפת סתווית). כאשר נלחץ על הקישור נעבור לעמוד שבו יהיה כתוב: "הגעתם לדף שעדיין איננו קיים. כדי ליצור דף חדש, כתבו את התוכן שלכם בתיבת הטקסט למטה." נוכל להוסיף את המאמר בריבוע הריק הגדול שמתחת לכיתוב זה, וכאשר נלחץ על "שמור דף" הדף יעלה מיידית למרחב הערכים.
  • במצב שבו אנו מעוניינים ליצור מאמר חדש שלא באמצעות קישור אדום, נוכל לבצע חיפוש של שם המאמר בתיבת החיפוש שמימין, ללחוץ על "עבור", ולאחר מכן המערכת תוביל אותנו אל הדף הראשוני של המאמר (ראו הדרכה מצולמת בתבנית משמאל).
המחשה בתמונות, כיצד ליצור מאמר חדש באמצעות מנוע החיפוש:
1. תחילה נמקם את הסמן בתיבת החיפוש המופיעה מימין לעמוד, ונכתוב את שם המאמר אותו אנו מעוניינים להעלות. כך זה ייראה בחלק הימני של העמוד:
Name.jpg




2. לאחר מכן נלחץ על הלחצן "עבור":
קובץ:עם עיגול אדום.JPG




3. אם אכן אין דף בשם שנבחר, תופיע הודעה מתאימה, ונלחץ על "ליצור את הדף" כדי להעלות את המאמר:
קובץ:לחצן יצירת דף.JPG

קישורים חיצוניים