האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "רפואת המשפחה בישראל - נספח - לזכרו של מיכאל וינגרטן - In memory of michael weingerten"

מתוך ויקירפואה

שורה 1: שורה 1:
 
{{פרק
 
{{פרק
 
|ספר=רפואת המשפחה בישראל - Family Medicine in Israel
 
|ספר=רפואת המשפחה בישראל - Family Medicine in Israel
|מספר הפרק=15
+
|מספר הפרק=12
 
}}
 
}}
 
{{מחלה
 
{{מחלה

גרסה מ־09:39, 22 במאי 2020

Shutterstock 539711368.jpg

רפואת המשפחה בישראל - Family Medicine in Israel
מאת פרופסור חיים דורון, פרופסור שפרה שורץ, פרופסור שלמה וינקר


פרופ' מיכאל וינגרטן 1947 - 2018
 
וינגרטן.jpg
פרופ' מיכאל וינגרטן
יוצר הערך ד"ר אנדרה מטלון
 


חברים יקרים, בצער רב ובכאב גדול אני כותב את המילים האלו לזכרו של פרופ' וינגרטן, מגדולי רופאי המשפחה בארץ, מגדולי המחנכים ברפואה ולא רק ברפואת המשפחה, מגדולי החלוצים והחולמים וממקימי הפקולטה לרפואה החדשה בצפת וקשה לי להאמין שיש מישהו באולם שאינו מכיר או שמע עליו.

פרופ' מיכאל וינגרטן נולד באנגליה ב-1947. הוא למד פיזיולוגיה באוניברסיטת אוקספורד והשלים תואר שני בתחום, במקביל ללימודי הרפואה באוניברסיטת לונדון. לאחר סיום לימודי הרפואה פרופ' וינגרטן עלה לארץ ב-1973 והתחיל את התמחותו ברפואת המשפחה בעמק, במרפאה בבית-שאן והיה לאחד המתמחים הראשונים של ההתמחות בישראל ומומחה ברפואת המשפחה בשנת 1978. לאחר תום ההתמחות החל לעבוד כרופא משפחה במרפאת ראש-העין בה עבד 32 שנה מתוכן 14 שנה כמנהל המרפאה עד למעברו לצפת להצטרף לצוות ההקמה של הפקולטה לרפואה כסגן דיקאן להוראה.

לצד היותו איש משפחה חם ואוהב, יקצר הדף מלתאר ולהכיל את מפעל חייו של פרופ' וינגרטן, עבודתו, השקעתו ותרומתו לרפואת המשפחה בישראל ולרפואה בכלל. כבר בשנת 1980 מונה פרופ' וינגרטן למנהל המחלקה לרפואת המשפחה בשרותי בריאות כללית ומעל לעשרים שנה הוא לימד מאות ואלפי סטודנטים לרפואה ומאות מתמחים ברפואת המשפחה. פני רפואת המשפחה התמלאו בערכיו: שוויון, צדק, שמירה על אתיקה והומניזם. הוא היה מורה לדוגמה ומדריך נערץ וחלק גדול מהמדריכים ומנהלי המחלקות של היום זכו להתחנך על ידו והם ממשיכי דרכו. יעידו על כך פרופ' אלי קיטאי, פרופ' שלמה וינקר, ד"ר מרטין גרנק קטריבס, ד"ר צופי אילת, אנוכי וד"ר ששון נקר זכרונו לברכה ורבים אחרים.

פרופ' וינגרטן כיהן כיושב ראש החוג לרפואת משפחה של אוניברסיטת תל אביב פעמיים, ובין שתי תקופות אלו היה גם ראש המחלקה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת תל אביב.

בנוסף לעבודתו הקלינית והחינוכית, פרופ' וינגרטן כתב מעל ל-100 עבודות מחקר, פרקים בספרים וספרים ונהיה לפרופסור מן המניין באוניברסיטת תל אביב.

שבועיים לפני מותו הוא עוד נתן הרצאה לצוות המחלקה האונקולוגית בביה"ח שערי צדק, על הספק ביהדות, באתיקה וברפואה, וימים ספורים לאחר מותו יצא לאור הפרק שכתב על אתיקה רפואית בספר על אתיקה בישראל.

פרופ' וינגרטן ניחן ביחסים אישיים חמים ופתוחים ובעל מחויבות חברתית וקהילתית. יעידו על כך עבודתו המשותפת עם עיריית ראש-העין, מכובדיה ורבניה, ועד לגמ"ח תרופות לאלה שלא יכלו לרכוש אותן שהקים בראש-העין.

פרופ' וינגרטן באישיותו, בכריזמה שלו, בעבודתו ובערכיו היה גאווה למקצוע רפואת המשפחה, הוא היה ה-Role-Model האמיתי לערכים שאנו רוצים לקדש ברפואת המשפחה ועל כך גם קיבל פרס מפעל חיים כאן ממש לפני 8 שנים.

קישורים חיצוניים

המידע שבדף זה נכתב על ידי ד"ר אנדרה מטלון