האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "רפואה שלמה - ההצטרפות למטופל - Gaining rapport"

מתוך ויקירפואה

(דף חדש: {{ערך בבדיקה}} {{מחלה |תמונה= |כיתוב תמונה= |שם עברי= רפואה שלמה - ההצטרפות למטופל |שם לועזי= |שמות נוספים= ...)
 
שורה 14: שורה 14:
 
}}
 
}}
  
 
+
vשלב הראשון וההכרחי בכל מפגש טיפולי הוא יצירת קשר ראשוני. בפסיכותרפיה פרטנית ומשפחתיתSimon et al  Minuchin {{כ}}(1985; 1974) מכנים פעולה זו בשם ״הצטרפות״ (Joining). מונח זה מתאים יותר מהביטוי הרפואי ״יצירת זיקה״ (Rapport). משמעותה של ״הצטרפות״ היא לנסות וליצור קשר טיפולי משמעותי שבו נוצרת תובנה גם אצל המטופל וגם אצל המטפל, שלמעשה הם באותו צד, נאבקים יחדיו עבור אותן מטרות. זה זמן רב ידוע הקשר האמיץ בין טיב התקשורת שבין המטופל ורופאו לבין מדדים שונים של תוצאות המפגש. בהקשר זה נחקרו מדדים כגון שביעות רצונם של המטופלים, יכולת הבנה וזכירה של המידע שנמסר על ידי הרופא, שיתוף פעולה בטיפול ותוצאות הטיפול (1981 Smith et al, 1984 Roter et al 1987 ,Bartlett et al).
 
 
  
  

גרסה מ־20:41, 19 בדצמבר 2012

ערך זה נמצא בבדיקה ועריכה על ידי מערכת ויקירפואה, וייתכן כי הוא לא ערוך ומוגה.



רפואה שלמה - ההצטרפות למטופל
'
שמות נוספים ההצטרפות
יוצר הערך ד"ר אלון מרגלית
Themedical.png
 



vשלב הראשון וההכרחי בכל מפגש טיפולי הוא יצירת קשר ראשוני. בפסיכותרפיה פרטנית ומשפחתיתSimon et al Minuchin ‏(1985; 1974) מכנים פעולה זו בשם ״הצטרפות״ (Joining). מונח זה מתאים יותר מהביטוי הרפואי ״יצירת זיקה״ (Rapport). משמעותה של ״הצטרפות״ היא לנסות וליצור קשר טיפולי משמעותי שבו נוצרת תובנה גם אצל המטופל וגם אצל המטפל, שלמעשה הם באותו צד, נאבקים יחדיו עבור אותן מטרות. זה זמן רב ידוע הקשר האמיץ בין טיב התקשורת שבין המטופל ורופאו לבין מדדים שונים של תוצאות המפגש. בהקשר זה נחקרו מדדים כגון שביעות רצונם של המטופלים, יכולת הבנה וזכירה של המידע שנמסר על ידי הרופא, שיתוף פעולה בטיפול ותוצאות הטיפול (1981 Smith et al, 1984 Roter et al 1987 ,Bartlett et al).


המידע שבדף זה נכתב על ידי ד"ר אלון מרגלית MD PhD, מומחה ברפואת המשפחה, פסיכולוגיה רפואית ומוסמך בטיפול משפחתי ובהיפנוזה. מנהל מרפאה רב-תחומית הארצית למצבים מורכבים קופת החולים מאוחדת , מנהל ויזם של שרות המומחים המקוון talk2doc