האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

אימון גופני - יתרונות בריאותיים - Physical training - health benefits

מתוך ויקירפואה

גרסה מ־20:26, 11 בינואר 2012 מאת Motyk (שיחה | תרומות) (הפעיל הגנה על אימון גופני - יתרונות בריאותיים - Physical training- health benefits: ספר ([edit=sysop] (לצמיתות) [move=sysop] (לצמיתות)))

ערך זה נמצא בבדיקה ועריכה על ידי מערכת ויקירפואה, וייתכן כי הוא לא ערוך ומוגה.



'
'
יוצר הערך
 



התמורות הטכנולוגיות הרבות, שאפיינו את שלהי המאה העשרים וממשיכות באופן מואץ גם במאה ה-21, גרמו להפחתה משמעותית בצורך בפעילות גופנית בעבודה ובחיי היום-יום. המבנה האנטומי של גוף האדם מעיד שהוא תוכנן לביצוע פעילות גופנית ומאמצים גופניים, ולכן אי אפשר לצפות שיישאר בריא לאורך זמן כאשר הוא אינו מופעל בהתאם לייעודו. אנשים שאינם פעילים גופנית נמצאים בסיכון גדול יותר מאחרים לפתח מחלות כרוניות כמו מחלת לב כלילית, יתר לחץ דם (יל״ד), פרופיל לא תקין של שומני דם (דיסליפידמיה), סרטן, השמנה ובעיות שריר-שלד. תת-פעילות גופנית נחשבת על-ידי מומחים רבים כבעיה הגדולה ביותר של בריאות הציבור בעולם המערבי של המאה הנוכחית. בכל שנה מתים בעולם 3.2 מיליון איש כתוצאה מחוסר פעילות גופנית, תופעה המכונה תסמונת המוות של תרבות הישיבה (Sedentary Death Syndrome).

פעילות גופנית בעצימות בינונית ובתדירות יום-יומית מפחיתה ב-50% את הסיכון לחלות במחלת לב כלילית וב-30% בסוכרת, יתר לחץ דם וסרטן המעי. הסיכון לחלות בסרטן השד נמוך ב-18% אצל נשים שהולכות בעצימות נמרצת בין שעה ורבע לשעתיים וחצי בשבוע (2010 ,Heyward). נשים שביצעו אימוני הליכה, רכיבה על אופניים ושחייה, שבהם קיים עומס מופחת על המפרקים, היו בסיכון מופחת של 42% לפתח אוסטיאוארטריטיס במפרק הירך והברך בהשוואה לנשים שאינן מבצעות אימון גופני (2008 ,.Urquhart et al).