האיגוד הישראלי לרפואת משפחה

הבדלים בין גרסאות בדף "החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף - נסיבות החייאה מיוחדות"

מתוך ויקירפואה

 
(13 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{הנחיה קלינית
+
#הפניה [[החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף - מדעי הוראת החייאה - Cardiopulmonary resuscitation and acute cardiovascular treatment - resuscitation science]]
|שם ההנחיה=דגשים בעדכון הנחיות ה-American Heart Association לשנת 2015 לגבי [[החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף]]
 
|הוועדה המקצועית=American Heart Association
 
|עריכה=ד"ר רואי בייגל, האיגוד הקרדיולוגי בישראל, חבר בקבוצת עבודה בנושא טיפול קרדיווסקולרי דחוף והצוות הבינלאומי בנושא דגשים בעדכון הנחיות AH
 
|תחום=
 
|קישור=[http://eccguidelines.heart.org/wp-content/uploads/2015/10/2015-AHA-Guidelines-Highlights-English.pdf באנגלית]
 
|תאריך פרסום=2015
 
}}
 
==סיכום סוגיות עיקריות ושינויים מרכזיים==
 
 
 
*ניסיון בטיפול במטופלים עם מינון יתר ידוע או אפשרי של אופיואידים הדגים שניתן לתת נלוקסון כעזרה ראשונה בסביבה של החייאה בסיסית, עם בטיחות ויעילות נראות. לכן מומלץ שמבצעי החייאה שאינם אנשי צוות רפואי ואנשי צוות רפואי "תנו נלוקסון, ומוצעת הכשרה פשוטה יותר. בנוסף מובא אלגוריתם חדש לניהול נפגעים שאינם מגיבים, עם חשד למינון יתר של אופיואידים.
 
*ניתן לשקול לטפל ברעילות מערכתית של חומרי הרדמה מקומית ולתת תחליב שומני תוך-ורידי (ILE). בנוסף, מובאת המלצה חדשה, התומכת בתפקיד האפשרי של תחליב שומני תוך-ורידי במטופלים עם דום לב שאינם מגיבים לאמצעי החייאה מקובלים כתוצאה מרעילות תרופתית שאינה רעילות מערכתית של חומרי הרדמה מקומית.
 
*החשיבות של החייאת לב-ריאה איכותית במהלך דום לב כלשהו הובילה להערכה מחדש של ההמלצות לגבי הקלת הלחץ על אבי העורקים והווריד הנבוב התחתון במהלך דום לב בהיריון. הערכה מחדש זו הביאה לליטוש ההמלצות לגבי אסטרטגיות להזזת הרחם.
 
 
הדרכה לגבי מינון יתר של אופיואידים והפצה של נלוקסון והכשרה לשימוש בו 1כדאי לתת הדרכה לגבי תגובה במקרה של מינון יתר של אופיואידים, לבד או יחד עם הפצה של נלוקסון והכשרה לשימוש בו, לאנשים הנתונים בסיכון למינון יתר של אופיואידים (או למי שחיים או נמצאים תדיר במגע עם אדם כזה). כדאי לבסס הכשרה זו על ההמלצות לעזרה ראשונה והחייאה בסיסית שאינה מתבצעת על-ידי איש צוות רפואי ולא על נהלים מתקדמים יותר המיועדים לאנשי צוות רפואי.
 
 
 
 
 
 
 
==ראו גם==
 
* [[החייאת לב-ריאה וטיפול קרדיווסקולרי דחוף|לתוכן העניינים של ההנחיה]]
 
 
 
[[קטגוריה:קרדיולוגיה]]
 
[[קטגוריה:הנחיות קליניות]]
 

גרסה אחרונה מ־12:35, 30 במרץ 2024